Challenges

Tijdens de Actemium Automation Award krijgt ieder team dezelfde challenges in behandelling in een willekeurige volgorde. Een ‘challenge’ is een uitdaging/opdracht die door partner-bedrijven is bedacht voor 3e of 4e jaars HBO studenten die zich willen bekwamen op het gebied van industriële automatisering. Als team heb je 35 minuten om een challenge te behandelen. Onderstaand een aantal voorbeeld-challenges:

 

Kleuren en reflecties

Bedrijf: IFM

Een uitdagende opdracht op basis van IFM sensor-techniek

 

Bouw je eigen OPC middleware platform

Bedrijf: Novotek

De challenge van Novotek gaat over het interfacen van procesdata op basis van OPC. Je kunt extra punten verdienen door zoveel mogelijk systemen aan elkaar te koppelen of een originele data-overdracht constructie te verzinnen.

 

Industrie 4.0, automatiseringsopstelling

Bedrijf: Phoenix Contact

Maak verbinding met een moderne Phoenix Contact, Industrie 4.0, automatiseringsopstelling. Analiseer de problemen en lost dit op.

 

Cybersecurity in de industrie

Bedrijf: Rockwool

Industriële computers, die traditioneel gezien gebruikt worden in de fabrieken, zijn vatbaar voor cyberaanvallen, worden preventief vervangen en vereisen veel onderhoud. Nu worden er computers geplaatst zonder intelligentie. Maar hoe gaan we hier mee om?

 

Analyse veiligheidsfuncties machinebesturing

Bedrijf: SEW Eurodrive

Analyseer de risico’s van het getoonde model en bedenk maatregelen om deze te minimaliseren.

 

Digitalisering in de machinebouw

Bedrijf: Siemens

Team Digital World gaat met behulp van team Real World een XZ-portaalkraan aansturen. Hierbij maakt de Digital World een Node-red applicatie op de microcontroller van Siemens waarmee er commando’s naar de PLC van team Real World gestuurd worden.

 

Industrie kwartet

Bedrijf Actemium

Vier opdrachten uit de praktijk die studenten gezamenlijk of juist apart kunnen uitvoeren. Snelheid is hierbij het sleutelwoord, zonder het resultaat uit het oog te verliezen.

Wil je deelnemen?

Meld jouw team dan aan via het formulier op deze website.