Eindelijk die klik

Het valt niet altijd mee, om op jonge leeftijd te kiezen wat je beroepsmatig wilt doen. “Ook ik wist niet goed welke richting ik op wilde. Ik heb een tijdje aan economie en programmeren gedacht. Dat was het toch niet. Uiteindelijk heb ik bij een leerbedrijf aangeklopt. Zie het als een uitzendbureau voor studenten. Daar is mijn interesse voor elektrotechniek aangewakkerd. Ik begon met het BBL-traject en kwam hier terecht. Eindelijk klikte er iets in me.”

Meer dan de moeite waard

Jean-Luc was altijd al praktisch ingesteld. “Dat maakt dit traject voor mij ook zo boeiend. Dat wat ik leer, pas ik meteen in de praktijk toe. In mijn ogen is alles hierdoor interessanter. In het begin ging ik een dag in de week naar school en werkte ik vier dagen. Nu ik richting de eindstreep ga, werk ik vijf dagen en ga ik twee avonden in de week naar school. Inderdaad, een volle week. Maar als ik zie waar ik nu sta, dan is het me dat zeker waard.”

Goed duo

Met zijn toekomstperspectief zit het goed. “Samen met een zeer ervaren collega werk ik voor onze klant IHC Fundex, dat vanuit Goes over de gehele wereld funderingsmachines levert. Ik leer ontzettend veel van hem. De klant komt met de specificaties van de machines, mijn collega bedenkt en ontwerpt wat we nodig hebben, ik maak de benodigde kabels en componenten, en samen plaatsen we alles op de machine. Het is de bedoeling dat ik hier na mijn opleiding blijf werken en dat ik bijvoorbeeld ook leer tekenen. Een mooi vooruitzicht. Voor mij is het fijn om nu al te weten waar alle energie die ik in mijn opleiding steek me gaat brengen.”