Meebewegen en bijblijven

Meten is weten. Of het nu gaat om pH-waardes, methaan of andere samenstellingen. En het gebeurt tegenwoordig bijna allemaal online. Met apparatuur die natuurlijk wel moet worden  onderhouden en als het nodig is ook gerepareerd. Dennis houdt zijn vakkennis voortdurend op peil. Want technische innovaties volgen elkaar heel snel op. “Vooral op het gebied van meet- en regeltechniek. Dat vinden wij als techneuten natuurlijk prachtig. Maar een innovatie wordt meestal niet van de ene op de andere dag gebruikt,” legt Dennis uit. “Onze klanten werken met bestaande systemen en het omschakelen naar nieuwe technieken vergt tijd. Ik vind het mooi om die beweging bij ze in gang te zetten en als het kan te versnellen.”

Anderen meenemen in vooruitgang

Maar hoe overtuig je iemand ervan dat het zinvol is om over te stappen op iets nieuws? Dennis weet hoe hij anderen in dit proces moet meenemen. “We werken tegenwoordig veel met applicaties op tablets. De gegevens die we daarop invoeren worden meteen omgezet in grafieken, tabellen en rapportages. Daarmee kunnen we onze klanten direct inzicht geven in hun meetgegevens. En of die binnen bepaalde normen vallen. We laten dus veel zien, praten voortdurend met ze en leggen uit wat de voordelen van zo’n nieuw meetsysteem zijn.”

Een duidelijke missie

Wanneer de inspanningen van Dennis geslaagd zijn? Hij hoeft er niet lang over na te denken: “Als onze klanten met mijn hulp uiteindelijk beter, nauwkeuriger, veiliger of goedkoper kunnen produceren, dan ben ik echt tevreden.”