Verantwoordelijkheid


Voor dit project werd de software geleverd door subcontractors, die elk een stuk software ontwikkelden. De opdracht van Thijs was om deze stukjes software met elkaar te verbinden en besturing vanuit één centraal punt mogelijk te maken. Hierbij heeft hij nauw samengewerkt met de klant. Thijs is in totaal vier keer naar het Midden-Oosten gereisd. Inmiddels hebben lokale engineers het werk overgenomen en de fabriek draait volop.

Het plaatje compleet

Vanwege de deadlines van projecten, is het werk intensief. De beloning zit in het resultaat: De puzzel uiteindelijk compleet. Het management levert een globale planning en de engineers krijgen zelf de vrijheid om de planning in te vullen. We kunnen op deze manier makkelijk en flexibel meedenken met de klant.” Omdat Thijs voor meerdere businessunits heeft gewerkt, deed hij in de loop der jaren veel kennis op uit diverse branches.

De collega’s


Collegialiteit staat centraal bij het uitwerken van projecten. “We helpen elkaar en grijpen in wanneer het nodig is. Er heerst een informele, vriendschappelijke sfeer tussen de collega’s. “Of je nou te maken hebt met de collega van de receptie of de directeur, de deur staat altijd open. We zijn allemaal techneuten met dezelfde visie, dus hebben we al gauw veel connecties. Samen werken we om de beste oplossing te vinden voor de klant en dit blijft altijd de uitdaging.”

Betrokken van begin tot eind

De gemiddelde werkdag bestaat niet. “Elke dag is verschillend. De ene dag ontwikkel of programmeer ik op kantoor, de andere dag ben ik bij de klant voor het in bedrijf stellen van de software. Dat is het leuke aan mijn werk; je bent betrokken bij het gehele traject. Van het voorbereiden, specificaties maken, programmeren, implementeren, tot testen, inbedrijfstellen en supporten.” Uiteindelijk worden de werkschoenen aangetrokken om het resultaat te zien van hetgeen waaraan gewerkt is. “Dagelijks ben je bezig met het oplossen van de puzzel en het zoeken naar oplossingen voor problemen van de klanten. Elke dag zet je een stukje van die puzzel in elkaar.”