Jong en vol ambitie!

Fulltime werken, twee avonden per week naar school én doorgroeien. Zijn niveau 4 opleiding heeft hij inmiddels afgerond, maar Shaquille is ambitieus. Daarom is hij inmiddels gestart met een vervolgopleiding! Shaquille begon bij Actemium als Leerling Monteur E&I, maar groeide binnen no-time door naar Technician E&I: “Twee avonden in de week naar school gaan is pittig, maar de school is niet ver van mijn huis. Dat scheelt.” Niet alleen op school leert hij veel: “In een jaar bij Actemium heb ik meer geleerd dan twee jaar bij mijn vorige baan in de utiliteit.”

Leren van elkaar

In de industrie werk je altijd met twee man, in verband met de veiligheid. “Toen ik bij Actemium begon werkte ik in een team met 8 ervaren collega’s. Ik werkte elke keer met iemand anders samen. Zo leer je snel” vertelt Shaquille. Het duurde dan ook niet lang voordat Shaquille meer werk kreeg: “Ik kreeg snel meer verantwoordelijkheden en complexere storingen. Zo voer ik inmiddels eigen klussen uit, bestel ik materiaal en schat ik in hoeveel uren ik aan een klus kwijt ben.”

Persoonlijke ontwikkeling

Het talent van Shaquille bleef niet onopgemerkt. Samen met zijn Supervisor en Site Manager werd er een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) opgesteld. Hierin staat bijvoorbeeld naar welke functie een medewerker zal doorgroeien en wat hiervoor nodig is. “We hadden afgesproken dat ik binnen twee jaar op het niveau van een Technician moest zijn. Dat is gelukt! Ik heb wekelijks contact met mijn Supervisor en Site Manager. Dan praten we bij over de voortgang. Niet alleen over wat er gebeurt op site. Ook over mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn daarin best streng, dat vind ik fijn! Ik kan altijd langs als ik iets niet begrijp. Ze helpen me om te groeien en beter te worden.”

Niet klaar met leren

Shaquille is zeker niet uitgeleerd. Theoretische kennis heeft hij, maar het belangrijkste is de praktijk. Dat is de beste leerschool. “Met goede begeleiding groei ik hierin het hardst. Je kunt een hele goede Technician zijn, maar je moet wel weten in wat voor proces je zit en wat je aan het doen bent. Daarvoor is proceskennis nodig. Zo zou ik nog meer kunnen groeien!”