Het beste uit jezelf halen met werk dat ertoe doet

Bij Actemium richten we de blik op vooruit. We bewegen, ontwikkelen en komen met de beste industriële oplossingen. Samen met de klant en met elkaar. Zoals software engineer Matthias, die in nog geen drie jaar tijd doorstoomt naar de functie van lead engineer. Of elektromonteur Rabee, die door de complexe projecten bij klanten van Actemium elke dag bijleert.

Wat maakt je trots op je job?

Matthias: “Actemium is de voorloper in de industriële automatiseringswereld. Dat durf ik gerust zo te stellen. Dus als je een oplossing van hoge kwaliteit wilt, moet je bij ons zijn. Daarom ben ik hier ook gaan werken. Die hoge kwaliteit zit hem onder meer in de kennis hier in huis. Daarmee helpen we opdrachtgevers aan de best passende oplossingen. Laatst wilde een klant bijvoorbeeld een nieuw visualisatiesysteem in de fabriek. Ze hadden al een systeem op het oog. Wij dachten kritisch mee. Uiteindelijk zijn ze voor het systeem gegaan dat wij adviseerden. Daar word ik dan weer blij van: dat we opdrachtgevers een nóg betere oplossing bieden dan ze zelf hadden gedacht.”

 

Rabee: “En dat maakt het werk hier ook zo interessant. Geen project is hetzelfde. We werken met een open systeem dat we volledig zelf ontwerpen en maken. Hoe we dat doen, is afhankelijk van de fabriek. Elke fabriek heeft een eigen installatie. We denken daar met de klant mee over de aanpak. Zoals in Omrin, waar we projecten uitvoeren en bijdragen aan het bereiken van de doelen van het afvalverwerkingsbedrijf. Maar ook dat alles op de juiste snelheid en op een veilige manier gebeurt. Het geeft mij veel voldoening als alles dan weer doet wat het moet doen. We maken zo écht een verschil.”

Wat betekent werken bij Actemium voor jou?

Matthias: “Dat is: kansen zien en kansen pakken. Ik begon als software engineer. Maar we misten senioriteit in onze business unit. Dus ik pakte die handschoen op. En ik kreeg daar alle ruimte en tijd voor. Er is niets dat me afremt hier. Ik word hier gemotiveerd om lekker mijn ding te doen en mogelijkheden te benutten. En onderweg krijg ik alle hulp die nodig is. Die ruimte en vrijheid geef ik de mensen die ik aanstuur ook. Als zij blij zijn, gaan ze automatisch de goede dingen doen. Nu groei ik door naar lead engineer: een mooie stap in mijn carrière. Het is bijzonder dat ik daar de kans voor krijg.”

 

Rabee: “Zo ervaar ik dat ook. Vanaf dag één voel ik me hier thuis. Ik kom uit Syrië en woon nu acht jaar in Nederland. Vijf jaar geleden begon ik hier als leerling en inmiddels heb ik mijn opleiding Technicus Elektrotechnische Industriële Systemen en Installaties afgerond. Ik krijg hier het vertrouwen om mijn werk naar eigen inzicht te doen. Als ik een ambitie heb, wordt daarnaar geluisterd. Dan kijk ik samen met leidinggevenden hoe ik dat kan bereiken. Je bent bij Actemium geen ‘poppetje’ dat van bovenaf wordt aangestuurd. Hier is het eerder: ‘We hebben dit idee, hoe zou jij dit oplossen?’. Zo kan ik steeds het beste uit mezelf halen en doe ik mijn werk elke dag met veel plezier.”

Wat vertel jij op feestjes over Actemium?

Matthias: “We zijn continu met vernieuwing bezig. Op dit moment werken we bijvoorbeeld met een nieuw SCADA pakket. We begonnen vanaf scratch: het pakket was eerst nog totaal onbekend. Maar met het team zorgden we voor een goed plan en maakten we er een werkbare toepassing van. Tot nu toe is de klant ontzettend gelukkig met wat hij krijgt. Daar ben ik trots op. Die ontwikkelingen zijn belangrijk. Ons werkveld verandert razendsnel. Op deze manier blijven we de beste oplossingen bieden. In ons geval vaak voor klanten in de recycling en de waterindustrie. Die helpen we beter en efficiënter te werken. Zo dragen we dus ook een steentje bij aan de wereld!”

 

Rabee: “Onze kennis hier ontwikkelt ook doordat we aan verschillende projecten bij verschillende fabrieken werken. Ik ben leergierig en vind het leuk om me te verdiepen. En dat wordt hier ook aangemoedigd. Wat ik sterk vind aan Actemium is dat iedereen heel open is. Je kunt iedereen aanspreken. Bijvoorbeeld een collega met specifieke kennis, waar ik niet direct mee samenwerk. Iedereen is heel transparant. Zo krijg je de juiste informatie. En dat geef ik ook aan anderen. Op die manier groeien we allemaal: we delen kennis met elkaar. Zo werken we samen aan zuinigere, duurzamere en veiligere fabrieken. Wat wij doen, voegt echt iets toe.”