Klanten vooruit helpen

Sinds 2010 werkt Jennifer als Software Engineer Level 3 bij Actemium. Ze ontwikkelt besturingssoftware voor machines van klanten die actief zijn in het voeding segment. Ze programmeert en configureert tools die berekenen hoe efficiënt een productielijn werkt. “Ik help de klant zicht te krijgen op storingen en het effect daarvan op de efficiency van de productie.”

Een succesvolle werkdag

Van het opstellen van de Functional Design Specification (FDS) tot het ontwikkelen van de software en het in bedrijf stellen van de installatie. De ene dag werkt ze op kantoor om te programmeren en de andere dag lost ze een kleine storing op bij de klant op locatie. “Werken bij Actemium is erg afwisselend. Je hebt veel klantcontact en af en toe een weekje naar Amerika voor een inbedrijfstelling is ook niet verkeerd!”

TrakSYS, een van de tools waar Jennifer mee werkt, is van origine een OEE-tool (Overal Equipment Effectiveness): Een standaardpakket dat uitgebreid en geconfigureerd wordt naar behoeften van de klant. Productiedata wordt via deze tool opgeslagen in de database en weergegeven op een scherm. Een werkdag is voor Jennifer geslaagd wanneer zij stappen heeft gemaakt in de ontwikkeling van een stuk software. “Als je ergens lang aan hebt gepuzzeld en het uiteindelijk voor elkaar krijgt, dat betekent succes voor mij. De afgelopen tijd heb ik veel met TrakSYS gewerkt, dat is echt mijn ding!”

Werken in de techniek


De technische branche staat bekend als echte mannenwereld, maar het werken daarin gaat Jennifer goed af. “Mannen zijn over het algemeen wat directer en hebben andere humor dan vrouwen. Soms zeggen de heren op de afdeling weleens dat ik even niet mag luisteren wanneer er een grapje wordt gemaakt. Daar moet je tegen kunnen. Gelukkig kan ik er altijd wel om lachen.”

Vertrouwen en collegialiteit

Binnen Actemium heerst de open-deuren-cultuur en ontspannen werksfeer. “Je kunt bij iedereen binnenstappen en collega’s nemen de tijd om je te helpen. We hebben een informele -soms zelfs vriendschappelijke- band met elkaar. Regelmatig komt het voor dat oud-werknemers opnieuw in dienst treden bij Actemium. Ze missen het bedrijf en kunnen Actemium toch niet helemaal loslaten. Ondanks het feit dat alle collega’s altijd wel in zijn voor gezelligheid, is iedereen vrij om z’n eigen ding te doen.”
Volgens Jennifer komt dat door de gezelligheid onder de collega’s. Ook het vertrouwen dat je krijgt vanuit het management speelt daarin een belangrijke rol. “Je krijgt de kans om je eigen ideeën uit te werken, omdat het management ervanuit gaat dat je over de juiste kennis beschikt. Je mag een eigen indeling maken van je werkzaamheden en krijgt hierover de verantwoordelijkheid.”