Afstuderen bij Actemium

Na haar afstudeerstage bij Actemium, is Maartje als Software Engineer level 1 en 2 begonnen. Ze programmeert besturingssystemen van machines in fabrieken en zorgt voor de daarbij behorende visualisatie. Tijdens haar stage ontwikkelde en implementeerde ze een veiligheidssysteem voor de procescel in het Edulab. “Ook heb ik standaarddocumenten opgesteld voor safety studies. Deze worden nu gebruikt voor het uitvoeren van veiligheidsanalyses bij klanten.”

Chemische en farmaceutische procesautomatisering

Haar klanten zijn vooral actief in de segmenten chemie en farmacie. Ze heeft altijd al interesse gehad in de procesautomatisering wat het meeste voor komt in deze sectoren. Hoe haar werkdag er uitziet, hangt af van de projecten. Maartje: “De software ontwikkel ik op kantoor. Ik werk met programma’s als Siemens, Tia portal, Step7, PCS7, HIMA Safety en Rockwell RS View. Nadat de software ontwikkeld is, stel ik deze in bedrijf bij de klant. Ook los ik storingen op bij de klant op locatie. Daar kan ik vaak beter opzoeken waar het probleem ligt en dus de klant sneller vooruithelpen.”

Werken aan je eigen ontwikkeling

Dankzij de structuur van het bedrijf zijn er vele mogelijkheden om door te groeien en ervaringen op te doen. “Je kunt switchen tussen verschillende businessunits en kennis op doen in diverse segmenten. Je zit niet vast in een bepaalde functie.” Ook de verantwoordelijkheid die je krijgt, is voor Maartje erg prettig. “De controle over je uren houd je zelf en je bepaalt je eigen dagindeling. Dit schept een belangrijke vertrouwensband tussen jou en de leidinggevende.”

Eerlijkheid en gezelligheid


“De werksfeer is ontspannen en we gaan informeel met elkaar om. Mijn collega’s zijn oprecht, gezellig en altijd bereid om te helpen.” Het grootste deel van Maartjes collega’s is man. Van jongs af aan kon Maartje makkelijk haar weg vinden in de mannenwereld. Na haar MBO-opleiding is ze als monteur gestart in de machinebouw. “De heren nemen geen blad voor de mond en zeggen altijd eerlijk wat ze denken. We zijn een hecht team van collega’s, we durven fouten toe te geven en staan klaar om elkaar te helpen.”