Veelzijdige vakman

Vanuit een brede specialisatie, behoudt een mechatronicus bij industriële projecten altijd het overzicht. “Dat is ook het mooie aan mijn werk. Eerst de ontwerpfase, dan de tekenfase, het schrijven van de software, het testgedeelte en vervolgens het in bedrijf stellen. Als engineer ben ik hier van begin tot eind bij betrokken: alles moet als het ware samenvallen. Deze synergie maakt mijn werk ook zo uitdagend.”

Chocoladelijn

Ivo behoort tot de business unit voeding. “Nu werk ik bijvoorbeeld aan een project voor Mars Egypte. We zijn de software voor een nieuwe productielijn aan het ontwerpen. Normaal gesproken ga ik dan ook zelf naar het buitenland om de lijn in bedrijf te stellen. Aangezien ik binnenkort mijn derde kind verwacht, zit dat er deze keer niet in.”

Gefocust

Ivo ging eerder voor zijn werk naar Rusland, India en Polen. “Het meeste werk doe ik hier vanuit Nederland. Aan de hand van specificaties, de functionele omschrijving en handleidingen hoe de processen werken, kan ik een hoop programmeren. Het daadwerkelijk in werking stellen van de installaties doen we wel op locatie. Deze afwisseling in mijn werk spreekt me aan. Projecten duren doorgaans een paar maanden, maar soms ook langer. Ik ben dan heel specifiek op een klant gefocust. In de overgangsfase kan ik wel eens met twee projecten tegelijk bezig zijn.”